علی همتمحمودنژاد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه روز ۱۵ اکتبر، ۲۳ مهرماه روز جهانی نابینایان است، افزود: در حال حاضر ۵۳۰ هزار نابینا در کشور زندگی میکنند که این افراد با مشکلات عدیدهای مواجه هستند.
وی گفت: بیش از ۵۱ سال است که جهان این روز را به منظر توجه به مشکلات نابینایان و معطوف کردن جامعه به توانمندیهای آنان گرامی میدارد، بنابراین بایستی مسئولان با الهام از الگوهای موفق در جامعه نابینایی، راه را به سوی حضور هر چه بیشتر آنها در جامعه فراهم کنند.
به گفته وی، دسترسی این افراد به محیطهای فیزیکی و مجازی و دریافت بهنگام اطلاعات میتواند عامل موثری در موفقیت افراد نابینا و رفع تبعیضهای صورتگرفته باشد.
رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان ضمن توجه دولت به مشکلات نابینایان اظهار داشت: متاسفانه هنوز هزاران نفر از افراد نابینا سردرگم دستیابی به مسکن مناسب هستند.
وی همچنین از ستاد مسکن بهزیستی درخواست کرد تا جایگاه مسکن مهر نابینایان را در سراسر کشور با ملاحظات خاصی پیگیری کنند.
محمودنژاد در خصوص خانوادههای دارای چند نابینا که ریسک تولدکودک نابینا در آنها بیشتر است، گفت: شایسته است بهزیستی این افراد را که مشکلات زیادی دارند با نگاه ویژه مورد بررسی قرار دهد و هزینههای درمانی برای پیشگیری از ایجاد نابینایی را در این خانوادهها پرداخت کند.
وی با اشاره به اینکه ۱۵ اکتبر با شروع سال تحصیلی در ایران تقارن دارد، از مسئولان درخواست کرد تا نسبت به شناسایی و رفع مشکلات دانشجویان نابینا در سراسر کشور اقدام مساعد انجام شود.
به گفته رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان امروزه دیگر داشتن رایانه همراه و لپ تاپ از وسایل جدانشدنی نابینایان است و باید تمام کتابخانههای الکترونیکی به نرمافزارهای فارسیخوان مجهز باشند و همچنین صدا و سیما به تولید برنامههای آموزشی اقدام نماید.
محمودنژاد گفت: در کشورهای دیگر عصای نابینا حکم چراغ قرمز را دارد و اتومبیلها موظفند در مقابل فردی که با عصای سفید در حال عبور از عرض خیابان است بلافاصله توقف کنند و همچنین راهنمایی و رانندگی باید نسبت به ترویج این فرهنگ در میان رانندگان اقدام مساعدی به عمل آورند.
وی از وزارت نیرو خواست تا در شهرستانهای توسعهنیافته نسبت به رفع مزاحمت علمکهای گاز برای نابینایان اقدام نمایند.
رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان تصریح کرد: همچنین یکی دیگر از مشکلات نابینایان، گویا نبودن دستگاههای کارتخوان در سراسر کشور است که باعث شده تا این افراد با مشکلاتی مواجه شوند بر همین اساس مسئولان در رفع این مشکل نیز باید اقدام نمایند.
محمودنژاد گفت: مشکل اشتغال پس از مسکن بزرگترین چالشی است که در دهه اخیر افراد نابینای تحصیلکرده با آن مواجه هستند و با آنکه نابینایان به طور چشمگیری تحصیلات عالی کسب کردهاند ولی متاسفانه شغل مناسب با وضعیت آنان در اختیارشان قرار نمیگیرد، به طوری که بعضی از این افراد با مدارج عالی مجبور به کار در شغلهای غیرمرتبط شدهاند، به همین دلیل باید دولت با پرداخت حداقل مستمری به اندازه حقوق پایه کارگران، در جهت رفع مشکلات زندگی این افراد اقدام نمایند.
وی اظهار امیدواری کرد با تصویب لایحه حمایت از حقوق معلولان که امروز اولین جلسه بررسی آن در اداره پژوهش مجلس آغاز شده است، راه را برای احقاق حق نابینایان و حضور گسترده آنان در جامعه و شکوفایی هر چه بیشتر توانمندیهایشان هموار نمایند.
رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان تاکید کرد: عصای نابینا، پرچم استقلال اوست و روز عصای سفید، روز ترحم به این افراد نیست، بلکه روز جهانی به رسمیت شناختن حقوق بیش از نیم میلیون نفر در کشور است.
نظر شما